doingword.com

Comunicat AISS in legatura cu evenimentele de la meciul Unirea Urziceni-Steaua

March 8th, 2010

Pentru corecta informare a opinie publice în ceea ce priveşte evenimentele de la meciul Unirea Urziceni – Steaua Bucuresti, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti( AISS) ţine să facă cunoscute următoarele:

Cele 350 de biletele cu care membrii AISS si cei ai Peluzei Sud Steaua au intrat la aceasta partida au fost procurate prin mijloace proprii, fara ajutorul vreunui oficial, fie el stelist, fie el al Unirii Urziceni. Desi in cursul saptamanii premergatoare meciului am intrat in contact cu domnul Mihai Stoica, conducerea echipei gazda a refuzat, prin vocea acestuia, sa coopereze, pretextand ca riscurile ar fi prea mari. De asemenea, FC Steaua Bucuresti a trimis o adresa clubului din Urziceni, prin care informa ca singura organizatie recunoscuta de catre conducerea clubui este ALSS, somandu-i in acelasi timp pe ialomiteni sa nu primeasca in stadion membrii sau suporterii care au dorit sa vada meciul prin intermediul asociatiei noastre.

Din aceasta adresa se concluzioneaza lesne, inca o data, daca mai era nevoie, ca patronatul echipei incearca sa dezbine grupurile organizate de suporteri, incercand prin diferite metode sa le invrajbeasca una impotriva celeilalte. Suntem de parere ca unitatea suporterilor stelisti nu poate fi slabita de catre dusmanii clubului nostru, aflati in acest moment in posturi de conducere.

Lantul dezinformarilor a continuat si prin vocea presedintelui Valeriu Argaseala, care a declarat ca membri AISS si cei ai Peluzei Sud au injurat pe toata durata partidei. Acest lucru este total eronat, protestul impotriva actualei conduceri fiind unul care se inscrie atat in limitele legilor morale cat si in cele ale statului roman, fara injurii si invective. Asadar, daca pretextul inchiderii Peluzei Sud si reintroducerii interdictiilor abuzive pe Stadionul Steaua rezida in aceste aspecte, el este unul gaunos si total neadevarat.

Daca patronatul echipei tine neaparat sa traga la raspundere pe cineva pentru faptul ca protestul a continuat (intr-o forma neinjurioasa) si la acest meci, “vinovatii” trebuie cautati in cadrul institutiilor statului care au respectat intocmai litera legii si Constitutia Romaniei, care consfintesc libera circulatie si dreptul la libera asociere pe tot teritoriul tarii noastre, in speta Politia Romana si Jandarmeria. Meciurile de fotbal nu se pot desfasura intr-un cadru privat, fiind manifestatii publice, discriminarea de orice fel (in cazul nostru, pe baza de opinie) fiind interzisa.

08.martie.2010

Comunicat AISS si Peluza Sud Steaua

Categoria: Uncategorized

  • Pagini

  • Arhiva