doingword.com

Doneaza 2%

April 29th, 2010


Ai posibilitatea de a hotari destinatia a 2% impozitul pe venit oprit de statul roman. Daca tu nu decizi directia acestor bani, ei vor ramane in mana statului care va decide directia acestora. Ori, putem vedea clar cat de multe face statul cu banii nostri. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre culori, catre pasiune, catre traditie, catre Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti.

Iata cum poti face asta:

Pasul I.

A. daca aveti numai venituri din salarii
Completati declaratia 230 (punctele A si B) si atasati Fisa fiscala primita de la angajator
(declaratia 230 se poate descarca aici )

B. daca aveti venituri din alte surse (conventii civile, cedarea folosintei bunurilor etc.)
Completati declaratia 200 , punctul  III.2
(declaratia 200 se poate descarca aici )

Suma virata din impozit destinata organizatiei noastre nu trebuie mentionata, ea fiind calculata automat de catre autoritatile financiare.

Iata datele AISS pe care trebuie sa le completati:

Nume entitate non-profit: Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit: 20904262
Cont bancar (IBAN): RO89 BRDE 410S V851 5821 4100

Pasul II
Trimiteti declaratia completata la Administratia Financiara locala pâna la data de 15 mai 2010 prin posta sau depuneti-o personal. De asemenea, declaratiile se mai pot depune si la unitatile BCR  ( http://www.stiriong.ro/pagini/lista-unitatilor-bcr.php ) pana pe 12 mai.

Retineti: nu este o donatie din salariul dumneavoastra, este o cota parte, 2%, din impozitul pe care oricum il plateati catre stat si fata de care nu aveati niciun control aspra modului in care sunt cheltuiti.

Ce se intampla cu banii?

E foarte firesc sa te intrebi ce face Asociatia cu aceste fonduri pe care le solicita. Raspunsul este simplu: ii foloseste in aceleasi scopuri in care isi foloseste fondurile, scopuri din care au aparut realizari precum: deplasari externe ale suporterilor stilisti la Praga, Istanbul, Munchen, dar si deplasari interne lameciurile Stelei; subventionarea si realizarea de coregrafii la meciurile importante ale Stelei, sarbatorirea la Preoteasa a 60 de ani de stelism, premierei e la Ibis a gloriilor steliste cu ocazia implinirii a 61 de ani de existenta a clubului; organizarea marsului de protest „62 – ne vrem clubul inapoi”; organizarea suporterilor stelisti din tara prin crearea de filiale locale in diferite orase; premierea tuturor jucatorilor care au facut cinste clubului si acordarea acestora a titulaturii de membru onorific al asociatiei; apararea traditiei istorice a clubului Steaua si a suporterilor acestuia de fiecare data cand a fost nevose precum si multe altele. Evident toate acestea costa bani, chiar foarte multi, de aceea pentru realizarea oricarui proiect asemanator este nevoie de finantare.

Pentru intrebari si detalii suplimentare, te asteptam aici: http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=12478

Categoria: Uncategorized

  • Pagini

  • Arhiva